Feyenoord komt in de eigen Kuip niet langs Villarreal: jeugdspelers vallen weer positief op

Yvo van Dorst • 22:52, 27-07-2023 / Laatste Update: 23:20, 11-12-2023

Feyenoord heeft het publiek in de eigen Kuip niet kunnen trakteren op een overwinning. Tijdens de oefenwedstrijd tegen Villarreal werd er in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld. Alireza Jahanbakhsh tekende vanaf de strafschopstip voor de enige treffer.

De Rotterdammers begonnen het duel met een ijzersterke opstelling aan de aftrap. Daartoe behoorde ook nieuwe aanwinsten Calvin Stengs en Ramiz Zerrouki Zij kregen van Slot een basisplaats naast de namen die vorig jaar ook bekend waren. Ook de 17-jarige Leo Sauer begon vanaf de aftrap. Danilo en Ezequiel Bullaude zaten niet bij de selectie vanwege mogelijke transfers.

Openingsgoal

Feyenoord bleek al vanaf de aftrap sterker dan de Spaanse tegenstander. De Rotterdammers kregen wat kansen, maar wisten vooral Villarreal op eigen helft te houden. Toch kwamen de bezoekers er in de slotfase van de 1e helft een keer uit en dat leverde gelijk een tegengoal op. Etienne Capoue kon de openingstreffer binnentikken.

Gelijkmaker

Slot bracht in de rust een geheel nieuw elftal in en dat bracht al snel de gelijkmaker. Jahanbakhsh maakte met een penalty de 1-1. Een doelpunt kwam er niet meer, maar De Kuip kon nog wel genoeg genieten van 1 speler in het specifiek. De 19-jarige Gjivai Zechiël speelde een ijzersterke 2e helft en bracht het publiek vaak op de banken.