'Feyenoord krijgt flinke rekening en trekt stekker uit plan nieuw stadion van Feyenoord City'
i

ANP

'Feyenoord krijgt flinke rekening en trekt stekker uit plan nieuw stadion van Feyenoord City'

Eimert Pruis • 14:18, 06-11-2021 / Laatste Update: 09:13, 08-01-2024

Feyenoord gaat niet door met het langlopende project Feyenoord City. Het project om een nieuw stadion op Rotterdam Zuid te laten bouwen ging flink in de centen zitten. Bouwbedrijf BAM liet alle partijen weten dat de voorwaarden opeens extreem gewijzigd waren. Feyenoord ziet het niet zitten om de gepeperde rekening te betalen en trekt de stekker eruit, meldt Rijnmond.

De Rotterdamse club vindt het gewoon niet meer verantwoord om door te gaan met het stadionproject waar zoveel kritiek op is. Een groot deel van de achterban van Feyenoord wil helemaal geen nieuw stadion, maar juist de oude vertrouwde Kuip renoveren.

Feyenoord zette lange tijd door en was met bouwpartner BAM aan het onderhandelen voor een vaste bouwsom. Eerder zaten ze op één lijn, maar onlangs zijn de bedragen en voorwaarden flink gewijzigd. Feyenoord besloot daarop dat het totaal niet realistisch is om door te gaan met Feyenoord City. Binnenkort maakt de club het openbaar.

BAM wijzigt opeens van koers

Feyenoord en alle betrokken partners bij het project zijn boos op BAM. Nooit werd door BAM gezegd dat de gewenste kosten die Feyenoord noemde niet haalbaar waren. Toch kreeg Feyenoord afgelopen maand opeens andere bedragen te horen. Deels door de hogere grondstofprijzen, maar BAM heeft ook een koerswijziging genomen. BAM wil zich gaan terugtrekken uit projecten die zij als risicovol beschouwen.

Doordat Feyenoord en BAM niet akkoord zijn kan de Rotterdamse club ook niet voldoen aan de voorwaarden die de Gemeente Rotterdam heeft gesteld voor een bijdrage van 40 miljoen euro. Die zal dus vervallen en daarna moet Feyenoord weer helemaal opnieuw beginnen met het uittekenen van alle plannen. Renovatie van het huidige stadion lijkt daarbij opeens plan nummer 1 te zijn.