Feyenoord let je op? Jean-Paul Boëtius heeft geen zin in 2. Bundesliga, verlaat Hertha BSC
i

Getty Images

Feyenoord let je op? Jean-Paul Boëtius heeft geen zin in 2. Bundesliga, verlaat Hertha BSC

Pim Huberts • 18:33, 26-06-2023 / Laatste Update: 23:58, 11-12-2023

Jean-Paul Boëtius heeft Hertha BSC na slechts 1 seizoen verlaten. In het contract van de ex-Feyenoorder was een ontsnappingsclausule opgenomen als de Duitse club zou degraderen. Dat gebeurde en dus is Boëtius transfervrij. Zou hij zin hebben om met Feyenoord de Champions League in te gaan?

Lees ook: ‘Feyenoord bereidt miljoenenbod voor op Argentijnse middenvelder uit LaLiga’

De 29-jarige aanvallende middenvelder ontwikkelde zich in de jeugdelftallen van de Rotterdammers en speelde 109 wedstrijden voor Feyenoord in de Eredivisie. Bij Hertha BSC speelde hij 21 keer. Eén minpuntje: hij scoorde geen enkele goal.

Teelbalkanker

"We willen Jean-Paul bedanken voor zijn inzet voor Hertha BSC en wensen hem het allerbeste met zijn verdere carrière, zowel in de sport als privé", vertelde Sporting Director Benjamin Weber aan de website van de club. Boëtius lag er eerder dit jaar even uit, toen hij getroffen werd door teelbalkanker.

Vorige clubs

Eerder speelde de 1-voudig Oranje-international bij FSV Mainz, Feyenoord, FC Basel en KRC Genk. Volgens Voetbal International staan onder meer AEK Athene en Panathinaikos in de rij voor Boëtius.