Feyenoord ontsnapt in blessuretijd aan duur puntenverlies tegen FC Volendam

Noah Hoogenboezem • 00:03, 08-12-2023 / Laatste Update: 19:09, 07-01-2024

Feyenoord is donderdag tegen FC Volendam ontsnapt aan een blamage. De nummer 17 hield de Rotterdammers tot de blessuretijd op gelijke hoogte, maar dankzij hele late goals van Santiago Giménez en Igor Paixao won Feyenoord toch nog met 3-1.

Feyenoord moest zich na de nederlaag tegen koploper PSV even richten op het gevecht om plek 2, want nummer 3 AZ en nummer 4 FC Twente stonden na afgelopen weekend slechts 2 punten achter de regerend landskampioen. Volendam had de punten net zo hard nodig, want de club nam deze week afscheid van coach Mathias Kohler en het gat met nummer 15 RKC Waalwijk was al 5 punten.

Snelle goal helpt niet

Feyenoord begon erg sterk aan de wedstrijd. Topscorer Santiago Giménez kreeg al snel een grote kans, maar miste. Even later schoot Quinten Timber wel raak. De 2-0 hing in de lucht, maar na een half uur was het ineens raak. Volendam-spits Lequincio Zeefuik liep Gernot Trauner voorbij alsof hij er niet stond en schoot de 1-1 binnen. Feyenoord was het ineens kwijt en werd niet meer gevaarlijk tot de rust.

Stroperig

De Kuip hoopte op een sterk Feyenoord na rust, maar daar kwam niets van terecht. Het spel was stroperig en Volendam hield heel simpel vast. Zelfs een driedubbele wissel met Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki en Igor Paixao hielp niet. Feyenoord kwam nauwelijks tot gevaarlijke aanvallen.

Giménez redt Feyenoord

De supporters van de thuisploeg werden steeds onrustiger en dat was niet vreemd, want ook het slotoffensief leverde erg weinig op. Volendam bleef sterk verdedigen en schoten van Timber, Paixao en Mats Wieffer waren ongevaarlijk. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de blessuretijd wist Giménez tóch nog de 2-1 binnen te schieten.

Volendam stuurde daarna de keeper mee naar voren en toen de bal werd verloren, kon Paixao er in een leeg doel ook nog 3-1 van maken.

Strijd om plek 2

Feyenoord blijft door de overwinning op de tweede plaats. Het gat met koploper PSV is 10 punten. AZ en FC Twente komen later dit weekend nog in actie, maar staan nu 5 punten achter de Rotterdammers.

Hekkensluiter

Volendam zakt door de nederlaag naar de laatste plaats in de Eredivisie. Het heeft net als Vitesse 8 punten, maar heeft nu een slechter doelsaldo dan de ploeg uit Arnhem. Vitesse speelt zondag thuis tegen Heracles. Het gat met de veilige plek 15 blijft 5 punten.