Feyenoord pissig op UEFA na onaangekondigde ticketverkoop: 'Onacceptabel'

Bart van der Wijst • 23:27, 10-05-2022 / Laatste Update: 05:56, 12-12-2023

Verschillende fans van Feyenoord moesten dinsdag hard werken om een ticket te bemachtigen voor de Conference League-finale tegen AS Roma. Er zijn immers maar 3.000 kaarten beschikbaar. Maar er gingen dinsdag ook een aantal tickets in de vrije verkoop, zonder dat Feyenoord hiervan op de hoogte was gesteld.

Via Twitter deden veel Feyenoorders hun beklag. Om 12.00 uur werden er onaangekondigd 8.500 kaarten in de vrije verkoop gedaan. Deze werden vooral geclaimd door fans van AS Roma, die hiervan wel op de hoogte waren.

Opheldering

"Feyenoord is door de UEFA niet op de hoogte gesteld van een vervroegde verkoop vandaag van kaarten voor de finale", laat de club dinsdag weten. "De clubleiding heeft de UEFA direct om opheldering gevraagd en daarbij aangegeven dat dit onacceptabel is."

Feyenoord kreeg in totaal 4.000 kaarten, waarvan er 3.000 gratis beschikbaar werden gesteld voor de eigen aanhang. De overige 1.000 tickets zijn voor familie en vrienden van spelers en staf. In het stadion in Tirana passen 22.500 supporters. "De UEFA geeft aan de gang van zaken te onderzoeken en Feyenoord snel van een reactie te voorzien. We zitten er dus bovenop", aldus Feyenoord.