Feyenoord reageert op bizarre spandoeken van fans: 'In één woord walgelijk'
i

ANP

Feyenoord reageert op bizarre spandoeken van fans: 'In één woord walgelijk'

Joris Kaper • 16:05, 27-05-2022 / Laatste Update: 22:54, 11-12-2023

Feyenoord heeft met afschuw gereageerd op de spandoeken die een aantal fans in Tirana aan het publiek en via sociale media toonde. Op de spandoeken werden meerdere mensen, onder wie de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en LHBTI-supportersgroep de Roze Kameraden beledigd en met de dood bedreigd.

"In 1 woord walgelijk", noemt een woordvoerder van Feyenoord de spandoeken van de zogeheten Rotterdamse Jongeren Kern (RJK). "Zoals al heel vaak aangegeven wijzen wij iedere vorm van discriminatie, uitsluiting, bedreiging en intimidatie af en dus zeker ook dit soort misselijkmakende uitingen. Met Feyenoord en wie wij zijn heeft dit helemaal niets te maken. Je vraagt je echt af wat zij, die er als altijd weer laf en onherkenbaar mee op de foto gaan, bezielt."

De Rotterdamse club liet weten "op zeer korte termijn contact op te nemen met de politie en gemeente om te bekijken hoe we, mogelijk met andere partijen, hier samen ten strijde tegen kunnen trekken", aldus een woordvoerder van de club.

Onderzoek door politie

Inmiddels is de Rotterdamse politie een onderzoek gestart naar spandoeken, die getoond werden in Tirana afgelopen week. De RJK kwam al eerder in opspraak na doodsbedreigingen aan en een poging tot brandstichting op het bedrijfspand van Paul van Dorst van LHBTI-supportersgroep de Roze Kameraden, die woensdag ook doelwit waren op de getoonde spandoeken. Ook waren er bedreigingen aan het adres van Mark Koevermans, toenmalig bestuurslid van Feyenoord en werd zijn huis beklad met de letters RJK.