Feyenoord sloopt FC Emmen in laatste (oefen)duel van 2022
i

Pro Shots

Feyenoord sloopt FC Emmen in laatste (oefen)duel van 2022

Bart van der Wijst • 17:16, 28-12-2022 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 met dikke cijfers gewonnen. In een oefenwedstrijd met FC Emmen werd het 5-0. Het duel stond in het teken van de Feyenoord Foundation, De Kuip was dan ook voornamelijk gevuld met kinderen.

Het was nat en koud in het stadion, maar gelukkig voor de jongeren viel er voldoende te juichen. Patrik Wålemark kreeg het publiek voor de rust 2 keer op de banken. Met name de eerste treffer van de Zweed was een mooie, na een hakballetje van gelegenheidsspits Igor Paixão.

Blessure Timber

Toch was er nog een smetje op de oefenzege van Feyenoord. Middenvelder Quinten Timber liep een blessure op en moest worden gewisseld. Mats Wieffer verving hem.

Veel wissels

Wieffer was de enige speler die mocht blijven staan toen Arne Slot na 60 minuten veel wisselingen doorvoerde. Zelfs Justin Bijlow, die terugkeerde na zijn periode bij Oranje, werd vervangen. Timon Wellenreuther was zijn vervanger.

De reserves van Feyenoord scoorden ook nog 3 keer. Oussama Idrissi, terug na een hamstringblessure, Marcus Pedersen en Danilo troffen doel. Die van Pedersen was waanzinnig, zelfs de mooiste van de middag. Zelfs Slot schrok van Pedersens schot met links in de kruising.