Feyenoord sluit trainingskamp in Zwitserland af met 1e nederlaag
i

Tom Bode Multimedia

Feyenoord sluit trainingskamp in Zwitserland af met 1e nederlaag

Sjors Tanis • 19:16, 10-07-2021 / Laatste Update: 23:18, 04-01-2024

Feyenoord leed tegen Young Boys de 1e nederlaag onder het bewind van de nieuwe trainer Arne Slot. Een verdiende nederlaag, maar ook weer geen verlies om het schaamrood van op de kaken te krijgen.

De kampioen van Zwitserland was beter, maar speelde Feyenoord het 1e uur zeker niet van de mat: 2-0.

Zwitsers al volop in voorbereiding

Young Boys begint volgende week al aan het echte werk en zat er op het biljartlaken van Freienbach bovenop. De openingstreffer was een moment dat Arne Slot vast nog eens zal tonen aan zijn spelers als schoolvoorbeeld van wat diep op de helft van de tegenstander druk zetten kan opleveren.

Tyrell Malacia draaide fraai weg maar zijn voortzetting was bijzonder slordig. Marvin Spielmann profiteerde meteen en schoot de 1-0 achter Justin Bijlow. Feyenoord ontsnapte nog een paar keer aan Zwitserse treffer maar ook de Rotterdammers kregen enkele kansen. Luis Sinisterra probeerde het een keer in de korte hoek, Guus Til vuurde van dichtbij hoog over en spits Robert Bozenik kon van dichtbij koppend keeper David von Ballmoos niet verschalken.

Burger

Slot stelde zijn beoogde basiself voor de wedstrijd op 22 juli in de 2e voorronde van de Conference League op. Alleen Leroy Fer ontbrak, de routinier die inmiddels centrale verdediger is, heeft alleen paar dagen last van een rugblessure. In Zwitserland mocht dit keer Wouter Burger de honneurs centraal achterin waarnemen, waar hij dat vorig seizoen ook al eens deed onder Dick Advocaat. FC Basel wil Burger graag overnemen maar de Zwitserse club vindt de vraagprijs voor een speler die vaak bankzitter is nog iets te gortig.

Bij Feyenoord heeft vooral Orkun Kökcü de juiste vorm al te pakken. De Turkse international bleef meteen na de pauze binnen, zoals ook de veel lopende maar ongelukkig spelende Bozenik mocht gaan douchen. Francesco Antonucci en Mark Diemers kwamen in de ploeg. Antonucci werd een valse rechterspits en Sinisterra werd de centrale aanvaller.

Slot coachte zijn ploeg voortdurend wetende dat Feyenoord alleen de wedstrijd volgende week tegen Werder Bremen in de Kuip nog heeft om klaar te zijn voor het eerste optreden in Europa.

Na een uur haalde Slot nog zeven spelers naar de kant. Bannis, Hartjes, El Bouchataoui, Hendriks, Conteh, Skogen en Hall. Alleen Burger bleef staan, die verdween een kwartier voor tijd voor Dylan Vente. Ook Young Boys wisselde er in die fase op los. Een van die invallers, Ulisses Garcia, zorgde knap voor 2-0. In deel 2 kon Feyenoord geen enkel gevaar meer stichten.