Feyenoord - Sparta wordt mogelijk mét publiek gespeeld
i

Tom Bode Multimedia

Feyenoord - Sparta wordt mogelijk mét publiek gespeeld

Brian Vesseur • 21:31, 16-05-2021 / Laatste Update: 17:29, 08-01-2024

De Rotterdamse derby wordt komende woensdag mogelijk mét publiek gespeeld. Het onderonsje tussen Feyenoord en Sparta wordt gespeeld voor de play-offs om Europees voetbal. De KNVB hoopt dat de play-offs met publiek kunnen worden gespeeld.

Beide Rotterdamse clubs hopen dat tijdens de wedstrijd (beperkt) publiek aanwezig kan zijn. Op de achtergrond worden zaken als kaartverkoop zelfs al besproken. Dit bevestigen bronnen aan het AD.

De KNVB reageert namens woordvoerder Daan Schippers: "De KNVB hoopt van harte dat bij de play-offs weer toeschouwers in de stadions mogen zijn. En we hopen daar ook snel duidelijkheid over te krijgen, aangezien clubs in dat geval kaarten moeten verkopen. Maar uiteindelijk gaan wij er niet over. De overheid bepaalt of er fans in de stadions mogen."

Maandag antwoord?

De verwachting is dat maandag uitsluitsel komt vanuit Den Haag. Woensdag staan de wedstrijden Feyenoord - Sparta en FC Utrecht - FC Groningen immers al op het programma. Een dag later worden de duels NEC - Roda JC en FC Emmen – NAC gespeeld. Inzet bij die ontmoetingen is een ticket voor de eredivisie.