Feyenoord-spits Ayase Ueda scoort voor Japan en duwt Duitsland in een diepe crisis
i

Getty Images

Feyenoord-spits Ayase Ueda scoort voor Japan en duwt Duitsland in een diepe crisis

Noah Hoogenboezem • 01:35, 10-09-2023 / Laatste Update: 07:12, 12-12-2023

Duitsland is volgend jaar gastland van het EK, maar het is de grote vraag of bondscoach Hansi Flick dat toernooi gaat halen. Flick zag zijn ploeg zaterdag voor de 3e keer op rij verliezen. In Wolfsburg was Japan met 4-1 te sterk. Feyenoord-spits Ayase Ueda scoorde 1 keer.

Duitsland hoeft als gastland geen kwalificatie te spelen, maar door de oefenwedstrijden zit het land toch in een diepe crisis. Van de laatste 5 oefenwedstrijd verloor Duitsland er 4 en dit was de 3e nederlaag op rij. Flick staat daarom onder enorme druk. Het helpt hem ook niet dat Duitsland vorig jaar op het WK al in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Pijnlijke nederlaag

Japan had op het WK al van Duitsland gewonnen en deed dat zaterdag dus nog een keer. De inbreng van de Eredivisie-spelers was groot. AZ-speler Yugi Sugawara gaf de assist op de 1-0 van Junya Ito en Feyenoorder Ueda scoorde 2-1. In de blessuretijd van de wedstrijd maakte Japan nog 2 goals en daardoor werd het een wel hele pijnlijke uitslag.

Dinsdag speelt Duitsland nog een oefenwedstrijd tegen Frankrijk en dat zou zomaar eens de laatste wedstrijd van Flick kunnen zijn als er niet gewonnen wordt. Als hij die wedstrijd haalt...