Feyenoord-trainer Arne Slot over Europa League-tegenstander: ‘Wat kunnen wij in vredesnaam verwachten?’
i

Getty Images

Feyenoord-trainer Arne Slot over Europa League-tegenstander: ‘Wat kunnen wij in vredesnaam verwachten?’

Sjors Tanis • 21:26, 05-10-2022 / Laatste Update: 07:11, 12-12-2023

Feyenoord begint donderdag als koploper in groep F aan de uitwedstrijd tegen de Europese laagvlieger FC Midtjylland. Maar hoe sterk de Denen op een goede dag kunnen zijn, weet Lazio (dat met 5-1 verloor) inmiddels ook. Het zorgt voor onzekerheid bij Feyenoord.

"Ik heb Lazio heel hoog zitten", zei trainer Arne Slot volgens het Algemeen Dagblad. "Als je tegen die ploeg 5 keer kunt scoren, dan zegt dat iets. Toen ik de uitslag zag van Midtjylland tegen Lazio dacht ik: 'wat kunnen wij in vredesnaam verwachten van dat elftal?'."

Instagram-volgers

Wie is nu de favoriet in groep F lijkt de gerechtvaardigde vraag? Slot haalde de theorie van zijn dochter erbij. "Die kijkt altijd hoeveel volgers de clubs op Instagram hebben", zei Slot. "En de club met de meeste volgers is dan favoriet."

In dat geval is Lazio inderdaad de nummer 1, gevolgd door Feyenoord, FC Midtjylland en Sturm Graz. En plek 2 betekent half november overwinteren in de Europa League. "Maar de vraag is natuurlijk of het is veranderd door de resultaten in de eerste 2 wedstrijden", zei Slot. "Wij hadden heel, heel veel moeite met Lazio. Maar die ploeg verliest hier dus met duidelijke cijfers. Deze club is in de competitie wel grillig. En de 1-0 nederlaag tegen Sturm Graz kwam wel voort uit een evenwichtige wedstrijd."