Feyenoord-trainer Arne Slot: 'Willen we prijs winnen, is beker meest realistisch'
i

ProShots

Feyenoord-trainer Arne Slot: 'Willen we prijs winnen, is beker meest realistisch'

admin • 17:44, 19-12-2023 / Laatste Update: 04:46, 06-01-2024

Feyenoord is in de 2e ronde van de KNVB Beker gekoppeld aan FC Utrecht. De Rotterdamse club speelt die wedstrijd woensdagavond. Het hele schema staat hier: Dit zijn de wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB Beker.

Trainer Arne Slot gaf dinsdag een persconferentie vanwege het bekerduel. Hij kreeg de vraag of de KNVB Beker nog de enige prijs is die Feyenoord realistisch gezien kan halen dit seizoen. Het gat in de Eredivisie richting PSV is inmiddels 10 punten. En de Europa League even winnen is ook niet zo eenvoudig.

- Lees ook: Dit is de tegenstander van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League

Gat met PSV

"Het gat met PSV is groot, maar het is natuurlijk niet zo dat wij in deze fase al zeggen: 'Gefeliciteerd met de titel'", zei Slot. "En of mensen wel of niet denken dat wij de Europa League kunnen winnen, weet ik niet. Maar als wij een prijs willen winnen dan is het bekertoernooi wel het meest realistische scenario."

Onder Slot had Feyenoord geen gelukkige bekercampagnes. In zijn 1e jaar verloor Feyenoord uit van FC Twente in de 2e ronde, en vorig seizoen won Ajax in de halve finale in De Kuip. De laatste keer dat Feyenoord de beker won, was in 2018. Dat was de 13e keer ooit.

Transfermarkt

Na de winterstop mist Slot vanwege interlandverplichtingen dit kwartet: Alireza Jahanbakhsh, Ayase Ueda, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh. Gaan daar vervangers voor worden gehaald op de transfermarkt? "Nou, we halen geen 4 spelers hoor', liet hij weten. "Maar we kijken wat er nodig is en vooral wat er mogelijk is."

Hij geeft aan dat lang wachten met transfers niet de bedoeling is: "Aan het begin van dit seizoen verspeelden we punten en dat was ook in een fase dat nog niet alle spelers binnen waren. Als we iets willen, moeten we dan vroeg in de window doen. Van de 4spelers die er weg zijn spelen er drie in de voorhoede. Dus daar kijken we dan naar ja."