Feyenoord-trainer Arne Slot zweept legioen op: 'Ze moeten 95 minuten lang aanstaan'
i

Getty Images

Feyenoord-trainer Arne Slot zweept legioen op: 'Ze moeten 95 minuten lang aanstaan'

Marcel Roes • 17:12, 27-11-2023 / Laatste Update: 05:51, 07-01-2024

Feyenoord speelt dinsdag in de Champions League tegen Atlético Madrid. Voor de Rotterdammers is het een kwestie van aanhaken of afhaken. Feyenoord-trainer Arne Slot roept het legioen op om 3 punten over de streep te schreeuwen.

"Ook als ze het spel even stil ligt, we hopen dat de supporters de sfeer maken die nodig is om deze ploeg te verslaan", zei Slot op de persconferentie van maandag. "Ze zullen 95 minuten lang aan moeten staan. Voor de supporters is het óf zingen, fluiten óf toejuichen en niet anders."

Champions League

Feyenoord zou bij een verlies tegen de Spaanse ploeg kansloos zijn in de Champions League en bovendien staat PSV (komend weekend) in de Eredivisie al een straatlengte voor. Atlético en PSV kunnen worden gezien als twee cruciale wedstrijden.

Cruciaal

"Dit is een terugkerend verhaal", aldus Slot.

"Het begint in augustus, gaat dan door naar september en vervolgens naar oktober. De eerste wedstrijd tegen Celtic was cruciaal volgens veel mensen. Daarna was de thuiswedstrijd tegen Lazio weer cruciaal. In een poule van zes wordt elke wedstrijd zo neergezet, en dat is ook terecht. Als het om zes wedstrijden gaat, kun je bijna niks laten liggen. Elke wedstrijd is dan erg belangrijk."

Blessures