Feyenoord uitgeschakeld in CL na verlies en 2 eigen goals tegen Atlético Madrid

Joris Kaper • 23:56, 28-11-2023

Feyenoord is uitgeschakeld in de Champions League. De Rotterdammers verloren in de eigen Kuip met 3-1 van Atlético Madrid, mede dankzij 2 eigen goals. Feyenoord zien we daardoor na de winterstop terug in de play-offs van de Europa League.

De openingsfase was stormachtig en Feyenoord moest even in de verdediging, maar daarna kregen de Rotterdammers toch behoorlijke kansen via Yankuba Minteh en Dávid Hancko. Direct daarna was het doelman Justin Bijlow die knap redde op een poging van Atletico:

Eigen goal Geertruida

Toch was het Atlético Madrid dat op voorsprong kwam na 13 minuten en daarbij kreeg het hulp van Lutsharel Geertruida. De verdediger werkte de bal namelijk knullig in eigen goal...

Het spel bleef daarna op een razend tempo op en neer gaan, en heel even had Feyenoord hoop op een penalty, toen Minteh naar de grond ging na een sliding. De scheidsrechter zag er echter geen penalty in en ook de VAR oordeelde hetzelfde.

Check ook: 🎥 | Celtic kan Feyenoord niet helpen en verliest dankzij Ciro Immobile van Lazio Roma

2e helft

Feyenoord zocht in het begin van de 2e helft direct de aanval en Santiago Giménez had de 1-1 op zijn schoen, maar een Atlético-been voorkwam de gelijkmaker. Sterker nog: via een prachtige goal van Mario Hermoso werd het zelfs 2-0 voor de Madrilenen.

2 snelle goals

En opeens ging het snel! Feyenoord leek terug in de wedstrijd te komen nadat Mats Wieffer raak kopte uit een corner.

De Kuip leek weer hoop te krijgen, maar Atléti stond direct daarna alweer op 3-1! En opnieuw was het een eigen goal van Feyenoord: dit keer was het Gimenez die Bijlow passeerde. Check die goal bovenaan dit artikel!

Uitgeschakeld in de Champions League

Na die 2e eigen goal was het beste er wel af bij Feyenoord en 1-3 werd dan ook de eindstand. Daarmee is Feyenoord uitgeschakeld in de Champions League. Lazio staat na 5 wedstrijden op 10 punten, Atletico op 11. Celtic kan de Rotterdammers niet meer inhalen in de poule en dus zien we Feyenoord na de winterstop terug in de play-offs voor de 1/16e finales van de Europa League.