Feyenoord verlengt ook met Lutsharel Geertruida: ‘Ik voel dat ik sterker ben geworden’
i

Pro Shots / Kay int Veen

Feyenoord verlengt ook met Lutsharel Geertruida: ‘Ik voel dat ik sterker ben geworden’

Robert Hüsken • 12:47, 30-08-2021 / Laatste Update: 11:58, 08-01-2024

Lutsharel Geertruida gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen tot medio 2024. De Rotterdammers melden dat er een principeakkoord is met de verdediger.

,,Het is mooi dat we eruit zijn gekomen. Als Feyenoord zijnde willen we onze veelbelovende jonge spelers graag langdurig aan ons binden. Dat was ons al gelukt met spelers als Orkun Kökçü en Luis Sinisterra, en recent ook met Tyrell Malacia en Justin Bijlow. Het feit dat we Lutsharel aan dat rijtje toe kunnen voegen is een zeer positief gegeven. Hij is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan en we zijn ervan overtuigd dat hij, zodra hij weer helemaal fit is, die ontwikkeling door gaat zetten", zo laat technisch directeur Frank Arnesen weten.

Prachtige club

Ook Geertruida, met wie de gesprekken in eerste instantie stroef verliepen, is blij dat de partijen er toch uit zijn gekomen: ,,Mijn insteek is vanaf het eerste moment geweest om bij deze prachtige club te blijven. Vandaar dat ik ook zo blij ben dat de club en ik vandaag kunnen bevestigen dat er een mondeling akkoord is. Met mijn herstel gaat het de goede kant op. Ik voel dat ik sterker ben geworden en kan niet wachten om er zo snel als mogelijk weer te staan en in de mooie volle Kuip te spelen.”

Geertruida speelt sinds 2012 bij Feyenoord en debuteerde in 2017 in het eerste elftal. Vorig seizoen was hij met 8 goals van grote waarde voor de Rotterdammers.