Feyenoord verslikt zich in eigen huis in NEC en loopt tegen eerste puntenverlies van 2024 aan
i

Pro Shots

Feyenoord verslikt zich in eigen huis in NEC en loopt tegen eerste puntenverlies van 2024 aan

Yvo van Dorst • 19:42, 14-01-2024 / Laatste Update: 14:11, 15-01-2024

Feyenoord is in de eerste wedstrijd van 2024 direct tegen puntverlies aan gelopen. In de eigen Kuip lukte het de ploeg van Arne Slot niet om te winnen van NEC. Het werd 2-2 na goals van onder andere basisspeler Javairo Dilrosun, die de voorkeur kreeg boven Luka Ivanusec.

Het duurde niet lang voordat Dilrosun het vertrouwen van Slot terug betaalde. De buitenspeler maakte op een mooie wijze de openingstreffer door een bal met links achter Jasper Cillessen te krullen. Een half uurtje na het 1e fluitsignaal was het de beurt aan Santiago Gimenez. De Mexicaan maakte weer een goal en zorgde daarmee voor de verdubbeling van de voorsprong.

Aansluiting

Toch lukte het de Rotterdammers niet om met 2-0 de rust in te gaan. Dirk Proper zorgde vlak voor de onderbreking voor de aansluiting van de Nijmeegse bezoekers. Na rust ging het zelfs helemaal mis voor de Rotterdammers, toen Magnus Mattsson profiteerde na wat gestuntel van Feyenoord-goalie Justin Bijlow.

Slechte start

De Rotterdammers kwamen uiteindelijk niet meer aan een goal toe, waardoor het eerste puntverlies van 2024 nu al een feit is. Het gat met koploper PSV is inmiddels gestegen naar 12 punten. FC Twente is ook dichterbij de tweede plek van Feyenoord gekomen. De Tukkers staan nu nog maar 2 punten achter op de ploeg van Slot.