Feyenoord wint in heerlijk en verhit oefenpotje van Atlético Madrid

Bart van der Wijst • 21:06, 08-08-2021 / Laatste Update: 14:46, 05-01-2024

Feyenoord en Atlético Madrid hebben het publiek zondagavond in De Kuip vermaakt. Ondanks dat het een oefenpotje was, voetbalden beide ploegen met veel strijdlust. Dat leverde niet alleen goals op, maar ook opstootjes en zelfs een rode kaart. Er kwam in de blessuretijd zelfs een winnaar, Naoufal Bannis scoorde in blessuretijd de 2-1.

De spits scoorde na een heerlijke counter de winnende treffer, De Kuip ontplofte. Diego Simeone ook, die was WOEST op scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten. De trainer van Atlético Madrid vond dat het 100 procent zeker buitenspel was voor Bannis.

Alles erop en eraan

Feyenoord kwam op voorsprong na een mooi ingestudeerde corner. Bryan Linssen gaf uiteindelijk het laatste zetje en liet Jan Oblak kansloos: 1-0. Daarna sloeg de vlam in de pan. Yannick Carrasco trapte na bij Tyrell Malacia en dat pikte Orkun Kökcü niet. Hij ging verhaal halen en een opstootje volgde waarbij zelfs Simeone het veld in kwam om zijn spelers te kalmeren. Carrasco moest uiteindelijk met rood vertrekken.

Na de rust werd er logischerwijs veel gewisseld door beide trainers. Toch bleef de wedstrijd leuk om naar te kijken. Feyenoord had het overwicht vanwege het mannetje meer, toch viel de goal aan de andere kant. Invaller Angel Correa maakte de 1-1. Uiteindelijk ging de overwinning naar Feyenoord. Bannis scoorde, het publiek en Simeone werden gek en na afloop was het groot feest in De Kuip.