Feyenoord wint nét aan van Drita, maar er is héél veel werk aan de winkel
i

Getty Images

Feyenoord wint nét aan van Drita, maar er is héél veel werk aan de winkel

Brian Vesseur • 23:54, 29-07-2021 / Laatste Update: 23:40, 07-01-2024

Feyenoord gaat naar de 3e voorronde van de Conference League! En daar is eigenlijk ook alles wel mee gezegd. De Rotterdammers hadden het enorm moeilijk tegen Drita, een clubje uit Kosovo. Guus Til redde Feyenoord met een hattrick, waarvan de winnende goal in de 90e minuut.

Laten we eerst teruggaan naar vorige week, toen de wedstrijd in Kosovo in 0-0 eindigde. Feyenoord droop af, terwijl de spelers van Drita met hun fans een feestje vierden alsof ze kampioen waren geworden. Om het verschil tussen de 2 clubs nog maar eens aan te geven.

Aan Feyenoord de taak om deze donderdag dus wel te winnen. Het liefst met een snelle goal. En dat lukte! Guus Til zorgde na 7 minuten met een kopgoal voor het openingsdoelpunt. Maar heel lang konden de Rotterdammers daar niet van genieten...

Fer

Door 2 ongelukkige momenten van Leroy Fer kwam Feyenoord al snel met 2-1 achter. De man met de aanvoerdersband stond (uit nood) centraal achterin, maar 2 keer liet hij de bal door de verdediging glippen. De spelers van Drita maakten daar dankbaar gebruik van: 2-1 na 16 minuten spelen.

Beide ploegen knokten, werkten, zwoegden, maar doelpunten vielen er in de 1e helft niet meer. Daarvoor moeten we naar de 2e helft: Til prikte na een dik uur spelen zijn 2e goal van de wedstrijd én voor Feyenoord binnen. 2-2! En sinds dit seizoen geldt de uitdoelpuntenregel niet meer, dus zou het met deze stand verlengen worden.

Drita kreeg na die 2-2 enorme kansen om weer op voorsprong te komen. Die vielen niet, maar aan de andere kant was het wel raak in de 90e minuut. Wie anders dan huurling Til - die zijn 1e Feyenoord-wedstrijd in de Kuip speelde - scoorde: 3-2. Hattrick.

Volgende ronde

In de volgende ronde neemt Feyenoord het op tegen het Zwitserse FC Luzern. Als die ronde wordt gewonnen, moet Feyenoord ook de play-offs winnen om in het hoofdtoernooi van de Conference League te komen.