Feyenoord wint nu wel van ploeg uit Eindhoven: Bullaude en Danilo scoren

Eimert Pruis • 18:15, 21-09-2022 / Laatste Update: 01:45, 12-12-2023

Ezequiel Bullaude heeft zijn eerste 2 (officieuze) goals gemaakt voor Feyenoord. Daarmee zorgde de jonge Argentijnse middenvelder voor een oefenzege op FC Eindhoven: 3-1. Het andere doelpunt kwam op naam van Danilo.

Evan Rottier zette de bezoekers op Varkenoord al vroeg op voorsprong. FC Eindhoven doet het uitstekend dit jaar in de Keuken Kampioen Divisie en is een van de favorieten voor promotie.

Kleine selectie Feyenoord doet wat aan achterstand

Na de rust boog Feyenoord, dat slechts over 14 A-spelers kon beschikken wegens de interlandperiode, de achterstond om. Bullaude maakte in de 47e minuut gelijk en in de 54e minuut mocht Danilo aanleggen voor een vrije trap. Die schoot de Braziliaanse spits goed binnen. 3 minuten weer later tekende Bullaude voor de eindstand.

Vertrouwen voor miljoenenaankoop

En zo won Feyenoord deze keer wel van een een ploeg uit Eindhoven. Eerder gingen de Rotterdammers bij PSV ongelukkig onderuit (4-3). Bullaude tankte ook nog even wat zelfvertrouwen. De 22-jarige Argentijn werd voor miljoenen gekocht van Godoy Cruz. Hij kreeg al enkele invalbeurten en gaf een assist in de wedstrijd tegen Sturm Graz (6-0).

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Benita, Valk, Rasmussen, Hartman; Wieffer, Taabouni, Bullaude; Dilrosun (46. Naujoks), Danilo (76. Groen), Paixao (76. Hokke)