Feyenoord wint ondanks achterstand van Cambuur mede dankzij losse Colombiaanse heupen
i

Pro Shots

Feyenoord wint ondanks achterstand van Cambuur mede dankzij losse Colombiaanse heupen

Eimert Pruis • 17:23, 20-02-2022 / Laatste Update: 18:49, 07-01-2024

Feyenoord heeft een makkelijke zondagmiddag gehad in de Eredivisie. In De Kuip swingden de Rotterdammers af en toe, onder aanvoering van de losse heupen van Luis Sinisterra en de krachtige schoten van Orkun Kökçü: 3-1.

Tom Boere liet de Feyenoord-supporters nog schrikken. Nadat zij middels schitterende spandoeken hun helden Wim Jansen en Christian Gyan hadden geëerd, kwam de spits plots voor keeper Justin Bijlow: 1-0.

Colombiaanse beauty

Het duurde voor de Rotterdammers gelukkig niet lang voordat het weer gelijk stond. Een Colombiaanse beauty zorgde voor de 1-1. Sinisterra kon de bal bijna niet beter raken en die eindigde strak in de kruising. Een krachtig, maar enigszins lucky, schot van Kökçü leverde nog voor rust de Rotterdamse voorsprong op.

1 foutje, 1 tegengoal

Net na rust besliste Alireza Jahanbakhsh de wedstrijd. De Iraanse aanvaller kreeg het balletje van Sinisterra en rondde goed af. Feyenoord gaf verder niet zoveel weg. Alleen Gernot Trauner maakte een foutje deze wedstrijd, het leverde de goal van Boere op.

Debuut Amerikaan Bassett

Verder ging alles volgens plan van trainer Arne Slot. Hij kon Cole Bassett nog even laten debuteren en zag ook Patrik Walemark uitstekend invallen. De Zweedse aanvaller dolde zijn tegenstanders en had eigenlijk nog een 4e Rotterdamse goal moeten maken.

Feyenoord nu 2e

Even staan de Rotterdammers 2e, met 2 punten meer dan PSV. De Eindhovenaren kunnen dat zondag weer ongedaan maken. Dan moeten ze wel winnen van Heerenveen.