Oud-Feyenoorder Christian Gyan (43) overleden
i

Pro Shots

Oud-Feyenoorder Christian Gyan (43) overleden

Bart van der Wijst • 16:57, 29-12-2021 / Laatste Update: 05:42, 12-12-2023

Treurig nieuws, Christian Gyan is op 43-jarige leeftijd overleden. Dat schrijft oud-teamgenoot Bonaventure Kalou op Instagram. Gyan was al een poosje ziek.

Gyan arriveerde in 1997 bij Feyenoord en ontpopte zich in korte tijd tot publiekslieveling. De Ghanese verdediger won in 2002 de UEFA Cup tegen Borussia Dortmund. Tijdens die wedstrijd speelde Gyan de sterren van de hemel. Ook werd hij in 1999 landskampioen met Feyenoord.

Lees ook: 'Een lieveling van het legioen en bovenal een fantastisch mens'

In 2007 verliet Gyan de club en daarna ging het snel bergafwaarts, zowel op het veld als daarbuiten. Hij kwam in de financiële problemen omdat de kosten van zijn zieke zoon zo hoog waren en omdat Gyan daarnaast veel geld afstond aan vrienden en kennissen. Met behulp van een biografie en een inzamelingsactie kwam hij er weer bovenop.

Ziekte

Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord nog een waardig afscheid wilde geven voor de Ghanees, aangezien hij ernstig ziek was. Gyan beweerde zelf dat het oké met hem ging. Enkele weken later overleed hij op 43-jarige leeftijd.

'Rust zacht mijn vriend, je hebt hard gevochten. Mijn gedachten gaan naar Anita en de kinderen', schrijft Bonaventure Kalou op Instagram.