Feyenoorder Ueda en Sugawara (AZ) schieten Japan naar nieuwe zege in WK-kwalificatie

Joris Kaper • 19:55, 21-11-2023 / Laatste Update: 00:54, 05-01-2024

Feyenoord-spits Ayase Ueda en Yukinari Sugawara van AZ hebben Japan naar een ruime 5-0-zege op Syrië geschoten. Dat betekent opnieuw een zege voor Japan in de kwalificatie voor het WK 2026. Ueda scoorde zelfs 2 keer in Saudi-Arabië, waar de thuiswedstrijd van Syrië werd gespeeld. Sugawara hield het bij 1 goal.

Takefusa Kubo maakte nog de openingstreffer voor de Japanners, maar daarna was het Ueda die in de slotminuten van de 1e helft 2 goals in 3 minuten wist te maken. Daarna was het de beurt aan Sugawara, die na rust voor de 4-0 zorgde. Mao Hosoya bepaalde de eindstand op 5-0.

Ueda on fire

Ueda heeft bij Feyenoord geen basisplaats, maar voor Japan is hij on fire! Vorige week maakte hij al een hattrick bij de 5-0-zege op Myanmar. Na 2 wedstrijden gaat Japan dan ook aan de leiding in hun kwalificatiegroep met 6 punten. Dat is 3 punten meer dan Noord-Korea en Syrië; Myanmar staat nog op 0 punten.