Feyenoorders, pas op met wat je zegt: 'Microfoons boven bepaalde vakken in De Kuip gehangen'
i

Pro Shots

Feyenoorders, pas op met wat je zegt: 'Microfoons boven bepaalde vakken in De Kuip gehangen'

Jeroen Rooseboom • 11:49, 03-09-2022 / Laatste Update: 03:41, 12-12-2023

Het leek zo'n goed idee van Feyenoord: microfoons ophangen boven bepaalde vakken op (kwetsende) spreekkoren vast te leggen. Alleen zijn ze 1 klein dingetje vergeten, namelijk de supporters op die vakken informeren dat elke scheet die ze laten wordt opgenomen.

Daarom heeft de club nu de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op zijn dak, meldt het NRC. Volgens de AP handelt Feyenoord hiermee in strijd met de privacywetgeving in Nederland. De Rotterdamse club heeft de microfoons opgehangen vanwege een project van de KNVB tegen racisme en discriminatie. Nu is het probleem dat er na een racistisch incident vaak wel goede camerabeelden zijn, maar geen goede geluidsopnames.

Lees ook: 🤑 | UEFA casht miljoenen euro aan boetes, Feyenoord gewaarschuwd

Ook microfoons bij PSV

De privacywaakhond zegt dat bezoekers altijd op de hoogte moeten zijn als er (geluids)opnames worden gemaakt. "Het moet ook duidelijk zijn voor welk doel die opnames worden gemaakt", zegt een woordvoerder tegen NRC. Bij PSV hangen sinds oktober 2021 ook microfoons, maar daar vond de club het nog niet nodig om de supporters te informeren omdat er nog geen opnames zijn gemaakt.