Feyenoordfans halen opgelucht adem: 'niet Higler, maar Makkelie leidt Klassieker'
i

ANP

Feyenoordfans halen opgelucht adem: 'niet Higler, maar Makkelie leidt Klassieker'

Eimert Pruis • 14:31, 14-03-2022 / Laatste Update: 16:30, 07-01-2024

De KNVB gaat maandagmiddag bekendmaken dat Danny Makkelie zondag in de Johan Cruijff Arena de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord zal leiden. Dat meldt het AD. De nummer 1 arbiter van Nederland was afgelopen weekeinde vrij, enkele dagen na zijn veelbesproken optreden bij Real Madrid tegen Paris Saint-Germain. Makkelie kon zich op die manier alvast voorbereiden op de strijd tussen Ajax-Feyenoord.

De 1e Klassieker van het seizoen ging voor de winterstop nog naar Dennis Higler, maar dat was voor deze editie geen optie voor de top van de arbitrage in Zeist. Feyenoord beklaagde zich recent nog hevig over Higler na de verloren wedstrijd in Alkmaar tegen AZ, waar Higler volgens de Rotterdammers 2 makkelijke strafschoppen gaf aan de thuisclub. 

Higler lijkt iets tegen Feyenoord te hebben

Bovendien bleek toen ook dat Feyenoord dit seizoen alleen strafschoppen had tegengekregen wanneer Higler de wedstrijd floot. Los van die gebeurtenissen vinden ze in Zeist waarschijnlijk ook dat de hoogst aangeschreven arbiter van het land gewoon eenmaal dit seizoen de grootste competitiewedstrijd van Nederland moet fluiten.

Makkelie floot in oktober 2017 al zijn allereerste Klassieker, 8 jaar na zijn debuut als arbiter in de Eredivisie.