FIFA-baas Gianni Infantino reageert na kritiek op selfie bij kist Pelé: 'Ik heb zoveel respect en bewondering'
i

Getty Images

FIFA-baas Gianni Infantino reageert na kritiek op selfie bij kist Pelé: 'Ik heb zoveel respect en bewondering'

Sjors Tanis • 20:25, 03-01-2023 / Laatste Update: 22:50, 11-12-2023

FIFA-voorzitter Gianni Infantino is naar eigen zeggen ontdaan na het horen van de kritiek aan zijn adres na het maken van een selfie bij de kist van Pelé. De baas van de wereldvoetbalbond zegt dat het moment uit zijn verband is gerukt.

"Ik ben ontdaan nadat ik heb vernomen dat ik blijkbaar door sommige mensen word bekritiseerd omdat ik maandag een selfie en foto's heb gemaakt tijdens de ceremonie", schreef Infantino op Instagram. "In het geval van de selfie vroegen de teamgenoten van Pelé om een selfie van ons allemaal samen, maar ze wisten niet hoe ze dat moesten doen. Dus om behulpzaam te zijn nam ik de telefoon van een van hen en nam ik vervolgens de foto van ons allemaal voor hem."

Lees ook: Gianni Infantino wil dat ieder FIFA-lid een stadion vernoemt naar overleden Pelé

'Zoveel respect en bewondering voor Pelé'

Op sociale media spraken veel mensen hun ongenoegen uit over de handelingen van Infantino, die zich in de ogen van velen respectloos had gedragen. "Als behulpzaam zijn voor een teamgenoot van Pelé kritiek oplevert, dan incasseer ik die. Maar ik hoop dat degenen die dingen hebben gepubliceerd of gezegd zonder te weten hoe het zit en zonder informatie te zoeken, het fatsoen en de moed hebben om toe te geven dat ze ongelijk hadden en corrigeren wat ze zeiden", aldus de 52-jarige Infantino.

In een lange verklaring zegt de FIFA-bestuurder verkeerd begrepen te zijn. "Ik heb zoveel respect en bewondering voor Pelé en voor die ceremonie dat ik nooit iets zou doen wat op welke manier dan ook respectloos zou zijn."

 

 

Een bericht gedeeld door Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)