FIFA-baas Gianni Infantino wil wapenstilstand tussen Rusland en Oekraïne tijdens WK
i

Pro Shots

FIFA-baas Gianni Infantino wil wapenstilstand tussen Rusland en Oekraïne tijdens WK

Joris Kaper • 10:03, 15-11-2022 / Laatste Update: 08:45, 08-01-2024

FIFA-baas Gianni Infantino mocht maandag een toespraak houden tijdens de G20, een samenwerking van diverse grote landen. Infantino riep daarin op tot een wapenstilstand tussen Rusland en Oekraïne tijdens het WK voetbal.

"Laten we in ieder geval zorgen voor gesprekken die kunnen leiden tot het herstel van de vrede," aldus de FIFA-baas. "Jullie zijn de leiders van de wereld. Jullie hebben de invloed. Voetbal en het WK bieden jullie een uniek platform van wereldwijde eenheid en vrede. Dus laten we van deze mogelijkheid gebruik maken om te beginnen met het beëindigen van alle conflicten in de wereld."

FIFA zelf onder vuur

Misschien dat Infantino zich beter druk kan maken om zijn eigen organisatie. Want ondertussen ligt de FIFA zelf onder vuur vanwege het WK in Qatar. De mensenrechten daar stellen niet veel voor en tijdens de bouw van de stadions vielen er al duizenden doden. Daarnaast stuurde de FIFA een brief naar alle 32 deelnemende landen om tijdens het WK alleen te over voetbal te praten en niet over politieke kwesties.