FIFA maakt zich niet geliefd, Engeland protesteert tegen besluit over Russische teams
i

AFP

FIFA maakt zich niet geliefd, Engeland protesteert tegen besluit over Russische teams

Yvo van Dorst • 18:53, 04-10-2023 / Laatste Update: 02:02, 06-01-2024

Voetbalbond FIFA denkt eraan om Russische teams weer mee te laten doen aan internationale toernooien over de hele wereld. Volgens Sky Sport News neemt de bond vandaag een besluit over de terugkeer van het eerder uitgesloten land. Andere Europese landen hebben al aangegeven het er niet mee eens te zijn.

Rusland werd sinds de oorlog in Oekraïne uitbrak uitgesloten van alle internationale toernooien, net als de clubs uit de Russische competitie. Mocht het besluit van de FIFA erdoor komen, dan is Rusland weer welkom op jeugdtoernooien als het WK onder 17. Vorige week maakte de Europese voetbalunie UEFA al bekend dat Russische jeugdteams weer mogen meedoen aan internationale voetbaltoernooien in Europa.

Protest

Seniorenteams zullen uitgesloten blijven, zolang Rusland de oorlog met Oekraïne doorzet. Op het mogelijke besluit over jeugdteams volgde er meteen protest vanuit Engeland. Volgens een woordvoerder laat het land jeugdteams niet tegen Russische ploegen voetballen. Dat zei de woordvoerder tegen Reuters.

De KNVB laat weten eerst het besluit van de FIFA af te wachten.