FIFA met meerdere regeringen in gesprek: 'Willen interlands met de beste spelers'
i

ANP

FIFA met meerdere regeringen in gesprek: 'Willen interlands met de beste spelers'

admin • 19:42, 19-03-2021 / Laatste Update: 21:29, 04-01-2024

De FIFA is momenteel met meerdere regeringen en nationale voetbalbonden in gesprek. Op deze manier hoopt de mondiale voetbalbalbond voor elkaar te krijgen dat de komende weken zo veel mogelijk internationals voor hun land mogen uitkomen in de WK-kwalificatie.

Vooralsnog is dat problematisch omdat veel clubs spelers niet willen afstaan. Vanwege corona zouden ze bij terugkeer eerst een tijd in quarantaine moeten.

Lastig

,,We willen natuurlijk dat de wedstrijden doorgaan en dan ook nog eens met de beste spelers", zei FIFA-voorzitter Gianni Infantino. ,,Maar ik onderken dat het met name in Europa lastig gaat worden. We hopen dat regeringen onder voorwaarden bereid zijn hun beleid enigszins aan te passen. Daarover gaan nu de gesprekken. We vragen van iedereen solidariteit en begrip."

Depay

Frankrijk staat bijvoorbeeld niet toe dat internationals die daar in de professionele competities spelen de komende periode in een land buiten de Europese Unie voetballen. Dat heeft bijvoorbeeld consequenties voor Oranje-international Memphis Depay van Lyon. De KNVB is hierover in overleg met de Franse autoriteiten.