Fiorentina naar de Conference League-finale na goal in de 129e minuut

Brian Vesseur • 01:39, 19-05-2023 / Laatste Update: 12:03, 08-01-2024

Fiorentina staat in de finale van de Conference League! In de halve finale won de club in de laatste minuut van de verlenging met 3-1. Het hád de tegenstander van AZ kunnen zijn, maar de Alkmaarders verloren in de andere halve finale over 2 wedstrijden van West Ham United.

Basel verdedigde een 2-1-voorsprong uit de heenwedstrijd in Florence. Werk aan de winkel voor Fiorentina, dus. In de 35e minuut had Fiorentina de achterstand onschadelijk gemaakt. Nicolas Gonzalez maakte er 1-0 van in Zwitserland.

In de 55e minuut zorgde Zeki Amdouni voor de gelijkmaker, maar een dik kwartier voor tijd was daar Gonzalez met z'n 2e: 2-1. Die stand bleef tot de 90e minuut op het scorebord staan, waardoor het verlengen werd.

Stilgelegd

In de verlenging ging het even goed mis. Een supporter van Fiorentina ging out, wat de spelers direct doorhadden. Zij legden de wedstrijd stil, zodat de supporter de nodige zorg kon krijgen.

In de slotseconden zorgde Antonin Barak voor de bevrijdende treffer voor Fiorentina: 3-1. Géén penalty's, wel de finale voor de Italianen!