Fiorentina-trainer spreekt van 'hel van Twente' in aanloop naar return voor Conference League-ticket
i

Getty Images

Fiorentina-trainer spreekt van 'hel van Twente' in aanloop naar return voor Conference League-ticket

Sjors Tanis • 20:15, 24-08-2022 / Laatste Update: 04:45, 12-12-2023

Vincenzo Italiano, de trainer van Fiorentina, verwacht een moeilijke return in Enschede tegen FC Twente. De Italianan verdedigen donderdag een 2-1 voorsprong. De inzet is een plek in de groepsfase van de Conference League.

"We moeten erop voorbereid zijn dat FC Twente gaat stoken, zowel op het veld als op de tribunes”, aldus Italiano volgens het Algemeen Dagblad op een persconferentie. "We hebben het zelf in de hand, het wordt het paradijs, of de de hel van Twente."

'Geen smoesjes'

In de Italiaanse kranten viel het woord 'inferno' de laatste dagen regelmatig in allerlei voorbeschouwingen. "We weten wat er komen gaat, geen smoesjes", zei Italiano. "We zullen meteen alert moeten zijn, want in de belangrijkste fases van de wedstrijd hebben zij het voordeel van het thuispubliek."

Twente zonder Pleguezuelo

FC Twente moet het tegen Fiorentina doen zonder Julio Pleguezuelo. De centrale verdediger heeft last van een buikspierblessure. Die liep hij vorige week op in de eerste wedstrijd In Florence. Mees Hilgers is de vervanger van Pleguezuelo. Hilgers liet bij Fiorentina een goede indruk achter als vervanger van de Spanjaard.

Van kleurschool naar middelbare

Het ging op de persconferentie van trainer Ron Jans vooral over het grote verschil tussen de 1e en 2e helft in Florence. Ricky van Wolfswinkel merkte na het 1e duel op dat het wel leek alsof ze een stel kleuters waren op schoolreisje. "Maar die kleuters zaten in de 2e helft al op de middelbare school", aldus Jans.

Ron Jans.