Fittie!? Tim Hofman begrijpt WK-ambassadeur Ronald de Boer niet: 'Kostte 6500+ doden'

Sjors Tanis • 22:12, 01-06-2021 / Laatste Update: 02:56, 06-01-2024

Tim Hofman heeft op Twitter flink kritiek gegeven op de nieuwe WK-ambassadeur Ronald de Boer. De Boer ontwikkelde als voetballer een innige band met Qatar en gaat het land nu promoten.

Het WK in Qatar in 2022 ligt al vanaf de aankondiging onder vuur vanwege de grove mensenrechtenschendingen in het land. Frank, de broer van Ronald, is bondscoach van het Nederlands elftal.

Eerder al aflevering BOOS over WK in Qatar

"Hahahaha Ronald de Boer wordt ambassadeur van het WK in Qatar", schrijft Hofman. "Dat WK kostte so far 6500+ doden, heel veel mensen die als slaaf misbruikt werden en nog een scala aan mensenrechtenschendingen, maar volgens Ronald is het beeld eenzijdig en wordt het juist BETER door het WK." Hofman krijgt heel veel bijval over zijn kritiek op de nieuwe functie van De Boer.

Eerder probeerde Hofman voor zijn programma BOOS al te vragen aan hoofdsponsors als Coca-Cola, McDonald's, Budweiser en Adidas waarom zij het WK sponsoren. De bedrijven wilden hem niet te woord staan. De KNVB en het kabinet stellen dat dankzij het WK de problemen in Qatar kunnen worden aangestipt.