Florian Jozefzoon produceert misser van het jaar: ‘Het was moeilijker om te missen'

Bart van der Wijst • 18:07, 16-04-2023 / Laatste Update: 13:46, 08-01-2024

Florian Jozefzoon ging zaterdag om de verkeerde reden viral. De RKC'er liep een niet te missen kans naast. De xG daarbij was 0,99, alleen Jozefzoon frommelde de bal er niet in. Na afloop kon hij er wel om lachen. Al kwam dat vooral door de overwinning.

"Ik ben bang dat dit toch het moment van de wedstrijd blijft", reageerde Jozefzoon bij het Brabants Dagblad. "Ik wilde hem binnenschieten met links. Ik weet niet hoe ik miste, maar ik miste. Het hoort erbij als topsporter, maar het was heel ongelukkig. Het was moeilijker om hem te missen dan te maken."

Biertjes voor Kramer

RKC won uiteindelijk wel, met 2-1 van laagvlieger FC Groningen. De winnende treffer van Michiel Kramer in de slotfase verzachtte de pijn, al zal de gemiste kans nog wel eens door zijn hoofd spoken. "Dat verzacht de pijn. Maar of ik er vannacht wakker van lig? Dat denk ik wel, ja."

Jozefzoon kreeg het gelijk te horen van zijn vrienden. "Op mijn telefoon had ik al wat gifjes opgestuurd gekregen. Ach ja, over een paar dagen is iedereen het vergeten en praat niemand er meer over. Ik moet er even doorheen", aldus de aanvaller, die geen biertje aan zijn aanvoerder hoefde te geven als bedankje. "Hij heeft er al 2", lachte Jozefzoon.