Fortuna Sittard neemt na knotsgekke VAR-beslissing 3 punten mee uit Leeuwarden
i

Pro Shots

Fortuna Sittard neemt na knotsgekke VAR-beslissing 3 punten mee uit Leeuwarden

Bart van der Wijst • 20:02, 29-01-2023 / Laatste Update: 22:35, 11-12-2023

Fortuna Sittard heeft zondagavond na een knotsgek laatste kwartier 3 punten overgehouden aan het uitduel met Cambuur. Het leek helemaal mis te gaan voor de Limburgers toen ze bij een 1-0-achterstand rood kregen en een penalty tegen, maar een VAR-beslissing kantelde heel de wedstrijd: 1-2.

Bij 1-0, die gemaakt werd door Mees Hoedemakers, wees scheids Jeroen Manschot naar de stip. Penalty voor Cambuur! Maar de VAR keek naar een overtreding aan de andere kant. Burak Yilmaz werd neergehaald en de mannen achter de schermen vonden het een penalty. Manschot ging kijken en legde de bal inderdaad op 11 meter, maar ditmaal voor Fortuna Sittard. Ook door de streep van Rodrigo Guth ging een streep.

Yilmaz klaarde het klusje en daarmee kwam Fortuna in de wedstrijd: 1-1. Even later scoorde invaller Thomas Buitink de 1-2, alleen dat feestje ging niet door vanwege buitenspel. Kort voor tijd was het alsnog raak via Inigo Córdoba, die een voorzet binnenliep.

Nóg eens VAR'en

Maar daarmee was alle drama nog niet voorbij. In blessuretijd kreeg Cambuur wéér een penalty. Maar - je raadt het al - ook deze ging niet door. In aanloop naar de penalty stond iemand buitenspel. Dus bleef het strijdende Cambuur met lege handen. Daardoor blijft het 17e in de Eredivisie.