Ivor Pandur Fortuna Sittard Hull City
Ivor Pandur verlaat Fortuna Sittard en tekent bij Championshipclub Hull City. © Getty Images
i

Ivor Pandur verlaat Fortuna Sittard en tekent bij Championshipclub Hull City.

Fortuna Sittard raakt steunpilaar in doel voor paar miljoen kwijt aan Engelse Championshipclub

15:40, 20-01-2024

Fortuna Sittard heeft zaterdag laten weten dat het keeper Ivor Pandur heeft verkocht aan de Engelse Championshipclub Hull City. De 23-jarige Kroaat was één van de belangrijkste spelers voor Fortuna de afgelopen tijd.

Het vertrek van Pandur hing al een tijdje in de lucht, maar is nu dan toch echt bevestigd.  Pandur was 1,5 jaar lang erg belangrijk bij Fortuna die hem in eerste instantie huurde en daarna definitief overnam. Hij had nog een doorlopend contract tot de zomer van 2027, naar verluidt is er twee miljoen betaald voor hem.

Hull City

De nieuwe club van Pandur staat momenteel zesde in het Championship met 42 punten uit 28 wedstrijden. Hij zal daar gaan concurreren met de 30-jarige Matt Ingram die al sinds 2019 bij de club zit. De sluitpost van Fortuna Sittard tekent een contract voor 3,5 jaar in Engeland met de optie tot nog één jaar.

Michael Verrips

Omdat de transfer al enige tijd in de lucht hing, had Fortuna ruim de tijd om een vervanger te halen en die is ook gevonden. Michael Verrips, die dit seizoen bij Groningen onder de lat stond, is teruggehaald door zijn eigenlijke werkgever Fortuna Sittard.