Fortuna Sittard vecht zich terug tegen PSV: snoept punt af na penalty in extra tijd

Pim Huberts • 17:34, 15-01-2023 / Laatste Update: 09:56, 12-12-2023

Fortuna Sittard heeft met 10 man in de allerlaatste minuut toch een puntje afgesnoept van PSV. De Limburgers kwamen in de 1e helft op voorsprong, maar leken na 2 PSV-doelpunten te verliezen. In de 97e minuut kreeg Fortuna een penalty: Burak Yilmaz schoot rustig raak. Het werd 2-2.

Córdoba leek de held te worden van Sittard. De Spanjaard schoot Fortuna Sittard aan het einde van de 1e helft via een rebound verrassend op voorsprong. Ondanks het feit dat de Eindhovenaren de statistieken beheersten, mochten de Limburgers rusten met een 1-0-voorsprong.

Rode kaart

In de 2e helft leek het mis te gaan voor de ploeg van trainer Julio Velázquez. Dogan Erdogan besloot Luuk de Jong met zijn noppen vooruit te verdedigen, maar daar was scheidsrechter Jochem Kamphuis niet van gediend: direct rood.

Sangaré

Fortuna overleefde nog enige minuten, maar moest toen alsnog toekijken hoe Xavi Simons de 1-1 keurig achter doelman Ivor Pandur kopte. In de 76e minuut zorgde een rebound van Ibrahim Sangaré voor de genadeslag: 1-2.

De 10 mannen van Fortuna Sittard gaven niet op. In de slotminuten knalde Burak Yilmaz keihard tegen de lat, waarna Guus Til via de kluts zijn tegenstander onderuit haalde. Een penalty voor Fortuna.

Door de winst staat PSV na een verschil in doelsaldo 2e in de Eredivisie, achter Feyenoord. Fortuna Sittard blijft 13e.