Fortuna Sittard verpest titelfeestje FC Twente, beslissing valt in laatste speelronde
© Pro Shots

Fortuna Sittard verpest titelfeestje FC Twente, beslissing valt in laatste speelronde

20:45, 01-05-2024 / Laatste Update: 20:49, 01-05-2024

FC Twente is nog altijd geen kampioen van de Azerion Vrouwen Eredivisie. De ploeg van trainer Joran Pot verloor op 'Super Wednesday' van Fortuna Sittard en zag achtervolger Ajax naderen tot op twee punten. Op zaterdag 11 mei staat de laatste speelronde op het programma.

FC Twente, op jacht naar landstitel nummer negen, kreeg anderhalve week geleden al de kans tegen FC Utrecht om kampioen te worden. Die wedstrijd eindigde op het nippertje nog in 2-2 door een late goal van Twente-speelster Caitlin Dijkstra.

Woensdagavond was er de herkansing voor de koploper, in Limburg tegen nummer 4 Fortuna Sittard. Tessa Wullaert en Féli Petra Delacauw zorgden voor de goals van de thuisploeg: 2-0. Dus waren alle ogen gericht op De Toekomst, waar Ajax tegen PSV, dat derde staat, speelde. Ook een topper dus.

Geen kampioenschap

Won Ajax niet, dan was Twente ook kampioen. Lange tijd leek het daar wel op. Na de snelle 1-0 van Ajacied Nadine Noordam maakte Joëlle Smits de 1-1 namens PSV. Dat gebeurde ongeveer toen in Sittard de openingsgoal van Fortuna viel. Bij die gelijke stand was Twente dus zeker van de titel, maar een paar minuten voor tijd kreeg Ajax een penalty na hands.

Oranje-international en aanvoerder Sherida Spitse ging achter de bal staan en faalde niet, al scheelde dat niet veel. PSV-keepster Lisan Alkemade kwam akelig dichtbij, alleen de bal ging er toch in: 2-1. Na een spannende blessuretijd bleef het daarbij en dus moet Twente het eventuele titelfeestje nog even uitstellen.

Laatste speeldag

Twente speelt in de Grolsch Veste tegen nummer 11 Telstar op de laatste speeldag. Ajax moet op bezoek bij ADO Den Haag, dat vijfde staat.