⛔️ | Foute boel: Welshe bond dreigt met straf van 135(!) punten voor roekeloze voetbalclub
i

Getty Images

⛔️ | Foute boel: Welshe bond dreigt met straf van 135(!) punten voor roekeloze voetbalclub

Matthijs Nijhuis • 15:05, 12-12-2023 / Laatste Update: 14:15, 07-01-2024

De Welshe voetbalclub Pontypridd United heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt. Pontypridd is een van de hekkensluiters op het hoogste niveau in Wales en lapt links en rechts de regels aan zijn laars. Daarvoor heeft de bond al 6 punten opgeëist. Die straf kan echter behoorlijk oplopen: de club heeft een aftrek van, je leest het goed, 135 punten boven het hoofd hangen!

Pontypridd United heeft zich volgens de Football Association of Wales (FAW) schuldig gemaakt aan het schenden van spelerscontracten. Uit een onderzoek is gebleken dat Pontypridd maar liefst 18 keer in de fout ging. De club zou salarissen niet hebben betaald en andere contractuele afspraken hebben genegeerd. Bovendien heeft de club meermaals een niet-speelgerechtigde speler opgesteld.

Laatste plek

Door de 6 toegekende strafpunten staat Pontypridd keihard laatste in de competitie. De ploeg heeft nu slechts 7 puntjes bij elkaar gesprokkeld. Als er dit óf volgend seizoen weer een niet-speelgerechtigde voetballer wordt opgesteld, krijgt Pontypridd United nog eens 135 punten in mindering. De club heeft bovendien een transferverbod tot januari 2025 én is per direct uit de Welshe beker geknikkerd.