Foutloze serie Ten Hag bij ManUtd ten einde: Aston Villa maakt in dying seconds gelijk

Bart van der Wijst • 15:55, 23-07-2022 / Laatste Update: 01:51, 12-12-2023

Erik ten Hag leek met Manchester United hard op weg naar een perfecte serie in Azië en Australië. De Nederlandse oefenmeester won zijn eerste 3 oefenduels en was tegen Aston Villa ook hard op weg naar de zege, maar in de allerlaatste seconde ging het mis.

Via een goal van Jadon Sancho en een eigen doelpunt van Matty Cash ging Manchester United met een comfortabele voorsprong rusten in een zeiknat Perth. Bij Aston Villa maakte invaller Leon Bailey de wedstrijd 5 minuten na rust weer spannend. Calum Chambers maakte in de 93e minuut de gelijkmaker.

Nederlanders

Bij Manchester United begon Donny van de Beek in de basis, hij speelde 67 minuten. Op dat moment wisselde Ten Hag al zijn veldspelers. Op dat moment kwam oud-Feyenoorder Tyrell Malacia binnen de lijnen.

Manchester United won eerder deze voorbereiding van Liverpool (4-0), Melbourne Victory (4-1) en Crystal Palace (3-1).