Frank de Boer haalt wéér de kerst niet: coach ontslagen bij Al-Jazira
i

Pro Shots

Frank de Boer haalt wéér de kerst niet: coach ontslagen bij Al-Jazira

Noah Hoogenboezem • 20:25, 11-12-2023 / Laatste Update: 05:44, 07-01-2024

Frank de Boer is maar weer eens ontslagen bij een club. De Boer is maandag aan de kant geschoven door Al-Jazira. De coach werkte sinds afgelopen zomer in de Verenigde Arabische Emiraten, maar heeft de kerst niet eens weten te halen. Het is al de 5e keer op rij dat een avontuur van De Boer vroegtijdig eindigt.

De Boer was 13 wedstrijden coach van Al Jazira en won er daarvan 6. Zijn ploeg verloor zondag met 4-2 van Al-Wahda en dat is de druppel voor het bestuur van de club. Zijn ontslag werd maandag via X bekendgemaakt. De Boer stond met Al-Jazira op de 7e plaats in de competitie.

Goed begin zegt niets

De trainerscarrière van De Boer begon nog veelbelovend. Met Ajax won hij 4 landstitels in ruim 5,5 jaar. Hij vertrok daarna naar Internazionale, maar werd daar al binnen 3 maanden ontslagen. Zijn volgende avontuur duurde zelfs nog korter: bij Crystal Palace werd hij in 2017 al binnen 2 maanden ontslagen.

Verenigde Staten

De Boer vertrok daarna naar de andere kant van de oceaan om in de Verenigde Staten te gaan werken. Hij tekende eind 2018 bij Atlanta United en hield het daar ietsje langer vol, maar na ruim 1,5 jaar werd hij alsnog ontslagen.

Bondscoach

De trainerscarrière leek voorbij, maar onverwachts kreeg hij de kans als bondscoach na het vertrek van Ronald Koeman naar FC Barcelona. De Boer begon aan zijn periode met zwakke resultaten in de kwalificatie voor het WK van 2022 en moest vertrekken na de teleurstellende uitschakeling op het EK van 2021 in de 8e finales tegen Tsjechië.