Frankrijk morst punten tegen Bosnië, Bozeník scoort en Zahavi maakt hattrick

Bart van der Wijst • 01:49, 02-09-2021 / Laatste Update: 00:52, 05-01-2024

Niet alleen het Nederlands elftal speelde woensdagavond wedstrijden voor de WK-kwalificatie, ook in andere groepen kwamen ze in actie. Frankrijk speelde bijvoorbeeld gelijk in Groep D. Verder scoorde de door Feyenoord verhuurde Robert Bozeník en won Denemarken door 2 vlugge goals.

Frankrijk begon met het supertrio Karim Benzema, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé voorin. Zij moesten toekijken hoe Edin Dzeko namens Bosnië en Herzegovina de openingstreffer maakte. Niet veel later was het alweer gelijk, Antoine Griezmann maakte gelijk. Jules Kounde pakte na rust nog rood.

Overige uitslagen Groep D:

Kazachstan - Oekraïne: 2-2

Bozeník scoort

De Slowaakse spits werd deze week door Feyenoord verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en hij bewees gelijk dat hij wel degelijk kan scoren. Bozeník kopte een voorzet van Vladimir Weiss binnen. Toch speelde Slowakije gelijk, Petar Stojanovic maakte 10 minuten voor tijd gelijk namens Slovenië.

Overige uitslagen Groep H:

Malta - Cyprus: 3-0

Rusland - Kroatië: 0-0

Denemarken scoort snel achter elkaar

Denemarken is nog altijd ongeslagen in Groep F, in Kopenhagen bleven ze vanavond ongeslagen na een overwinning op Schotland: 2-0. Daniel Wass en Joakim Maehle scoorde vlug achter elkaar.