Franse bondscoach blijft op zijn hoede voor Oranje: ‘Ondanks alle blessures wordt het niet makkelijk’
i

Pro Shots

Franse bondscoach blijft op zijn hoede voor Oranje: ‘Ondanks alle blessures wordt het niet makkelijk’

Yvo van Dorst • 21:29, 12-10-2023 / Laatste Update: 12:24, 08-01-2024

Frankrijk kan zich vrijdag in de uitwedstrijd tegen Nederland al plaatsen voor het EK en daar gaat de ploeg volgens Didier Deschamps ook alles aan doen. De Fransen zijn tot nu toe zonder verlies, maar in Amsterdam wacht op papier de lastigste uitdaging tot nu toe.

"We zijn bezig met een mooie serie", zei bondscoach Didier Deschamps over de ongeslagen reeks van de Fransen. "En toch willen we ons steeds weer verbeteren. Dat is mooi om te zien." Frankrijk stond afgelopen WK in Qatar nog in de finale van het toernooi, maar de ploeg moest de zege uiteindelijk aan Argentinië laten.

Blessuregolf

Niet alleen Oranje kan er wat van qua blessures, ook Frankrijk mist verdedigers Jules Koundé, William Saliba, Dayot Upamecano en Axel Disasi. "Ik kan wel weer beginnen over de vele duels en steeds kortere perioden van rust", zei Deschamps. "Maar de speelkalender wordt alleen maar voller. Nederland heeft nog meer blessures. Maar voor mij blijven ze een tegenstander waar we veel respect voor moeten hebben. Het zal zeker niet makkelijk worden voor ons."