Franse media sabelen Oranje Leeuwinnen neer: 'Titelverdediger is volledig overklast'
i

ANP

Franse media sabelen Oranje Leeuwinnen neer: 'Titelverdediger is volledig overklast'

Trevor Wagener • 14:28, 24-07-2022 / Laatste Update: 03:33, 08-01-2024

De Oranje Leeuwinnen verloren zaterdag na verlenging met 1-0 van Frankrijk. Daardoor zit het EK er voor de titelverdediger al na de 1e knock-outronde op. Hoewel Oranje het lang spannend hield, waren de Franse media allerminst onder de indruk van de ploeg van bondscoach Mark Parsons.

Lees ook: 'Schlemiel Janssen baalt van penalty-moment tegen Frankrijk'

Met name L’Équipe was behoorlijk kritisch op Nederland."Frankrijk heeft de titelverdediger volledig overklast. We wisten dat dit Nederland minder is dan in 2017, maar zo'n groot niveauverschil hadden we ook weer niet verwacht."

Geen sterkhouders zichtbaar

Ook van de speelsters die normaal gesproken de kar trekken bij Oranje, bleek de krant niet onder de indruk. "Les Bleus liet niets heel van Vivianne Miedema. Ze was amper hersteld van corona en was slechts een schim van de speelster die ze was op de Olympische Spelen in Tokio, toen ze topscorer werd. Hetzelfde geldt voor Daniëlle van de Donk. Frankrijk was superieur op het middenveld en Van de Donk liep als metronoom achter de bal aan."

Le Monde benadrukte dat Frankrijk de tegenstander in het grootste deel van de wedstrijd domineerde. "Frankrijk had Nederland al veel eerder af moeten maken. Door de inefficiëntie is Nederland in leven gelaten en dat was een wonder. Nederland werd ook op de tribunes minder gesteund dan normaal. Stefanie van der Gragt belichaamde de Oranje muur die Parsons had opgebouwd."

Daverende Van Domselaar

La Voix du Nord had wel nog positieve woorden over voor 1 speelster van Nederland en spreekt zelfs over 'de Van Domselaarmuur'. "De briljante keepster van Nederland stelde het vonnis nog lang uit. Ze kwam dit toernooi als invaller voor Sari van Veenendaal in de ploeg, maar was absoluut de beste speelster van het veld."