Franse media zagen 'chaos tussen zieke teams' in Arena: ‘Hij was symbool voor fouten van Ajax’
i

Pro Shots

Franse media zagen 'chaos tussen zieke teams' in Arena: ‘Hij was symbool voor fouten van Ajax’

Yvo van Dorst • 11:42, 22-09-2023 / Laatste Update: 19:48, 08-01-2024

De pers in Frankrijk zag in de Johan Cruijff Arena een wedstrijd tegen Ajax die net zo chaotisch was als de week van Olympique Marseille. Het werd 3-3 in het duel tussen de 2 'zieke teams.' Volgens de Franse media was bij Ajax Josip Sutalo de gebeten hond. Hij zou een 'symbool voor de Amsterdamse fouten' zijn.

'Een erepunt', kopt de Franse sportkrant L’Équipe op de voorpagina. "Marseille, de club die in een enorme sportieve crisis verkeert, kan volgens de statistieken alleen zichzelf de schuld geven dat er niet werd gewonnen in Amsterdam. Met een kansenverhouding van 25 schoten voor en 13 tegen. Maar Marseille werd de dupe van persoonlijke fouten", zo wijst de krant op de flater van bijvoorbeeld Chancel Mbemba, waardoor Carlos Forbs rap de 1-0 kon maken voor Ajax.

LEES OOK: Ajax worstelt zich na foutenfestival naar punt tegen Marseille in Europa League

Josip Sutalo

Het Franse Le Figaro zag dat Marseille, de club die woensdag nog afscheid van de trainer nam, een ander 'ziek team' trof. Ze waren dan ook niet onder de indruk van Ajax. Vooral Josip Sutalo was het 'symbool van Ajax-fouten' volgens de krant. "De achterhoede, die eenvoudig uit positie kon worden gebracht door Marseille, bood de Fransen volop kansen. Zoals de grote fout van Josip Sutalo die Aubameyang in de 19e minuut al een eerste kans bood. De Kroaat was voortdurend te laat en hij zat de gehele wedstrijd mis."

Waanzinnig

RMC Sport noemt het duel tussen Marseille en Ajax een 'waanzinnige wedstrijd'. "We zeiden tegen elkaar dat de avond weleens héél lang zou kunnen duren voor Marseille na de 2-0 van Ajax. De club kon niet nóg een sportieve klap gebruiken om de chaos te vergroten. Marseille was verdedigend de beste club van Frankrijk, maar na een wedstrijd die bijna net zo chaotisch was als de week van Olympique Marseille zorgde Pierre-Emerick Aubameyang voor een punt."