Franz Beckenbauer moet begrafenis Pelé laten schieten wegens gezondheid
i

Getty Images

Franz Beckenbauer moet begrafenis Pelé laten schieten wegens gezondheid

admin • 14:23, 01-01-2023 / Laatste Update: 00:33, 08-01-2024

Franz Beckenbauer zal de uitvaart van het overleden Braziliaanse icoon Pelé niet bijwonen. In een gesprek met Bild am Sonntag laat de Duitse voetballegende weten dat zijn gezondheid het helaas niet toelaat.

"Ik zou heel graag willen, maar helaas laat mijn gezondheid de lange vlucht niet toe. Ik zal mijn vriend daarom in mijn hart begeleiden op zijn laatste reis", aldus de 77-jarige Beckenbauer.

'Witte broer'

Pelé en Beckenbauer speelden in de jaren 70 samen bij New York Cosmos. Volgens de Duitser noemde Pelé hem 'mijn witte broer'. "Helaas hadden we de laatste jaren minder contact omdat we allebei ziek waren, maar zo’n vriendschap duurt een leven lang. De mooie herinneringen zullen altijd blijven."

Afscheid Pelé

Inmiddels zijn in de Braziliaanse stad Santos de voorbereidingen voor het afscheid van Pelé in volle gang. De kist met daarin het lichaam van het 82 jaar voetbalicoon wordt maandag op de middenstip van het stadion Urbano Caldeira van zijn oude club Santos geplaatst. Mensen krijgen dan 24 uur de tijd om afscheid te nemen van hem. Dinsdag vindt de uitvaart plaats.