🎥 | Frenkie de Jong eist aandacht op in Supercup-duel: goal, hands, misser

Trevor Wagener • 00:56, 14-01-2021 / Laatste Update: 23:07, 05-01-2024

FC Barcelona staat in de finale van de Spaanse Supercup. De ploeg van Ronald Koeman won woensdagavond na strafschoppen van Real Sociedad. Na 90 minuten was het 1-1. Zondagavond wacht in de finale in Sevilla een duel met Real Madrid of Athletic Bilbao.

Frenkie de Jong maakte zijn 3e goal van het seizoen, waarmee de 23-jarige middenvelder van FC Barcelona zijn seizoenstotaal van vorig seizoen al overtroffen heeft. In de halve finale van de Spaanse Supercup kopte hij in de 39ste minuut op aangeven van Antoine Griezmann fraai raak tegen Real Sociedad.

End goed al goed

In de 51ste minuut maakte Spaans international Mikel Oyarzabal de 1-1 namens Sociedad. Dat gebeurde uit een strafschop na een ongelukkige handsbal van De Jong, die dit seizoen onder Ronald Koeman duidelijk beter tot zijn recht komt dan in zijn 1e seizoen in Spanje, waarin hij vaak aan de zijkanten van het middenveld moest spelen (lees door onder de video).

Na die snelle gelijkmaker van Real Sociedad werd er niet meer gescoord. Het kwam daarna aan op een verlenging, maar ook in het halfuur dat verplicht volgde, vielen er geen goals. Een pingelreeks (voor FC Barcelona de 1e sinds 1998, volgens AD) moest alles uitmaken. Barcelona won: 3-2. Saillant; De Jong miste de zijne!