Frenkie de Jong en Memphis Depay hekelen Oranje na Montenegro-uit: 'Zo onnodig dit'
i

ANP

Frenkie de Jong en Memphis Depay hekelen Oranje na Montenegro-uit: 'Zo onnodig dit'

Trevor Wagener • 09:26, 14-11-2021 / Laatste Update: 04:40, 12-12-2023

De spelers van het Nederlands elftal waren niet blij met het behaalde resultaat van zaterdagavond. In en tegen Montenegro werd het 2-2 in het Gradski-stadion, tot ongenoegen van onder meer Frenkie de Jong en Memphis Depay.

"Dit was zo onnodig", zei De Jong na afloop. "Kinderachtig hoe we dit hebben weggegeven." Oranje stond met 2-0 voor en leek op weg naar het WK. Een zege was genoeg voor een plaatsing. Eerder op de avond speelde Noorwegen gelijk (0-0) tegen Letland.

Toch ging alles mis voor Louis van Gaal en co. Ilija Vukotic maakte in de 82e minuut de 1-2 en Nikola Vujnovic profiteerde 4 minuten later van onzeker ingrijpen van Daley Blind: 2-2. Vanaf de zijkant zag De Jong toe hoe Oranje het weggaf.

Matig optreden

"Ik vond ons de hele wedstrijd al niet heel goed spelen", zei hij. "We leden te veel balverlies en waren slordig. Maar bij de 0-2 had het gedaan moeten zijn. We zijn geen ploeg die de ballen het stadion uitschiet. Maar we hadden de bal wel in de ploeg moeten houden. Ik miste bij de 1-2 ook een beetje persoonlijkheid. We lieten het te ver komen."

Nu dient Oranje dinsdag het WK veilig te stellen. In De Kuip is Noorwegen de tegenstander. "Een leeg stadion, maar ik zie het als een thuisduel", aldus De Jong. "Het kan nog steeds." Blij waren hij en Memphis niet na 'Montenegro uit'.

Slecht

"Natuurlijk is dit geen goede wedstrijd", zei Depay voor de camera's van de NOS. "Ja, hier ga je van zuchten. We doen onszelf tekort, de fans hier en ook de mensen thuis." De aanvaller maakte 2 goals maar was niet blij met de eindstand. "Je moet gewoon hetzelfde blijven doen als je voorstaat. Je doet toch iets goed op dat moment. We moeten op zoek gaan naar die 3e."