Frenkie de Jong en Steven Bergwijn haken af bij Oranje, Veerman en Malen vervangers

Joris Kaper • 16:54, 20-03-2023

Een tegenvaller voor het Nederlands elftal en bondscoach Ronald Koeman! Oranje moet de kwalificatie voor het EK 2024 helaas zonder Frenkie de Jong en Steven Bergwijn beginnen. Beide internationals raakten zondag geblesseerd. Joey Veerman en Donyell Malen zijn hun vervangers in de Oranjeselectie.

De Jong hield een hamstringblessure over aan de Spaanse Clásico, die FC Barcelona met 2-1 won van Real Madrid. Met die blessure moet de middenvelder in ieder geval een paar weken toekijken. En in de Nederlandse Klassieker raakte Steven Bergwijn geblesseerd. Ook door zijn naam kan daarmee een streep.

Vervangers

Als vervangers heeft Ronald Koeman middenvelder Joey Veerman van PSV en Donyell Malen van Borussia Dortmund opgeroepen. Het is de 1e keer dat Veerman wordt opgeroepen door Koeman. En ook de oproep voor Malen is opvallend, want de spits van Borussia Dortmund zat namelijk niet in de voorselectie van Koeman. Malen scoorde dit weekend 1 keer en gaf 2 assists voor zijn ploeg in de gewonnen wedstrijd tegen FC Köln (6-1).

Oranje speelt vrijdag een uitduel tegen Frankrijk, terwijl maandag 27 maart thuis tegen Gibraltar wordt gespeeld.