Frenkie de Jong geniet bij Oranje: 'Altijd gezellig en we maken leuke praatjes'
i

Pro Shots

Frenkie de Jong geniet bij Oranje: 'Altijd gezellig en we maken leuke praatjes'

Eimert Pruis • 21:52, 21-09-2022 / Laatste Update: 20:14, 07-01-2024

Frenkie de Jong geniet bij het Nederlands elftal. Nu hij wisselspeler is bij FC Barcelona, komt hij nog liever in Zeist en traint hij met zijn ploegmaten in Oranje. "Het groepsgevoel is heel goed. Het is altijd gezellig. Lekkere praatjes maken over alledaagse dingen."

"We hebben het echt over van alles", zei De Jong bij de persconferentie van Oranje in vooruitblik op het duel met Polen in de Nations League. "Deze wedstrijd heeft alles. We moeten ons voorbereiden op het WK, het is een generale repetitie en we willen ook gewoon 1e worden in de groep. We willen naar de finaleronde. We krijgen met Polen en België nu 2 goede tegenstanders. Dat zijn mooie meetmomenten."

Op fysiek vlak merkt De Jong het

De Jong moet nog wel aan zijn fysiek werken en blijft hopelijk in een wedstrijdritme, ook als hij minder speelt bij FC Barcelona. "Het is over het algemeen lekkerder om in ritme te blijven als je veel speelt. Het zit hem vooral in het fysieke gedeelte. Je wil nog fitter worden en beter in vorm komen. Ik probeer hard te werken voor het WK. Hier en bij Barcelona."

Lees ook: Frenkie de Jong onthult wat iedereen al vermoedde: FC Barcelona wilde van hem af, hij wilde blijven