'Frenkie de Jong kreeg drie maanden geleden een contract onder zijn neus maar heeft niet gereageerd'
FC Barcelona's Frenkie de Jong tegen Deportivo Alaves © Getty Images

'Frenkie de Jong kreeg drie maanden geleden een contract onder zijn neus maar heeft niet gereageerd'

12:51, 10-02-2024 / Laatste Update: 14:51, 10-02-2024

Wat Frenkie de Jong in de toekomst gaat doen is nog één groot vraagteken. Ook bij FC Barcelona is nog niet duidelijk wat de 26-jarige Nederlander van plan is. Naar verluidt heeft hij al een tijd geleden een contract gekregen van de club, maar een reactie bleef uit.

Het Spaanse Mundo Deportivo schrijft dat de club geschrokken moet zijn van de geruchten dat Frenkie deze zomer gaat kijken naar mogelijke nieuwe werkgevers. Volgens de krant heeft Barcelona - ondanks de heersende geldnood - een contract onder zijn neus geschoven. Echter, dat was drie maanden geleden en de Nederlander heeft nog steeds niet gereageerd. 

Als De Jong echt weg wil uit Spanje, dan is komende zomer het juiste moment om te vertrekken. Zijn huidige contract loopt nog twee jaar door, waardoor FC Barcelona daarna een sterkere onderhandelingspositie heeft. De club zal daarom ongetwijfeld snel een antwoord willen van hun jonge middenvelder.

Betere opties

De Jong zit momenteel in zijn vijfde seizoen met FC Barcelona. Één keer werd hij kampioen met de club, maar sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de Catalanen. Dit seizoen komen ze ook duidelijk tekort in de strijd tegen aartsrivaal Real Madrid. 

Het perspectief bij Real is dan ook veel beter. Het team kampt niet met dezelfde economische zorgen en heeft een frisse, succesvolle selectie. Real speelt zaterdagavond de topper tegen de verrassende nummer twee van dit seizoen, Girona. Barcelona speelt als nummer drie van La Liga zondagavond thuis tegen Granada.