Frenkie de Jong krijgt een 4 voor optreden in de Supercopa: 'Blonk niet uit in duels'
i

Getty Images

Frenkie de Jong krijgt een 4 voor optreden in de Supercopa: 'Blonk niet uit in duels'

08:44, 15-01-2024 / Laatste Update: 14:06, 15-01-2024

Frenkie de Jong wordt vaak geroemd om zijn spel bij FC Barcelona, wat de klappen harder maakt als het niet goed gaat. Zondagavond verloor Barcelona met liefst 4-1 van Real Madrid in de strijd om de Supercopa. De Spaanse krant Sport was streng voor Frenkie en gaf hem een 4.

Sport zei over Frenkie: "Hij kon de linies van Madrid niet doorbreken. Hij werd goed gedekt en blonk ook niet uit in de duels." Alejandro Balde, Andreas Christensen en Jules Koundé kregen van de Catalaanse krant allemaal een 2.

LEES OOK: Carlo Ancelotti pakte elfde prijs met Real Madrid en evenaart Zinedine Zidane

Een 5 vanuit Madrid

Ook Marca deelde een cijfer uit aan Frenkie. De Madrileense krant was iets milder: een 5. "Aan de bal was zijn spel niet vloeiend en het ontbrak hem aan diepte en gevoel voor de wedstrijd. Stroperig."

'Minder getalenteerde ploeggenoten'

Mundo Deportivo en AS wilden ook nog hun ei kwijt over de Nederlandse middenvelder. Zo was AS ook niet misselijk voor Frenkie's teamgenoten: "Natuurlijk is het moeilijker met minder getalenteerde ploeggenoten, maar dan komt het er juist op aan." En Mundo Deportivo: "Hij kreeg positioneel geen grip op de wedstrijd en zijn korte passes waren vol goede intenties, maar zonder positief effect."